Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه پارلمانی خبرگزاری فارس- سیده زهرا عبداللهی: « یکی از آن‌هایی که آبان ۹۸ به مردم شلیک کرد من بودم!» این جمله‌ای بود که از قول یک نماینده مجلس در فضای مجازی دست به دست شد. جمله‌ای مشکوک، عجیب و غیرقابل باور! 

«یکی از آن‌هایی که به مردم شلیک کرد من بودم، ما کُشتیم. حالا چه کسی می‌خواهد ما را محاکمه کند؟! طرف آمده بانک را آتش زده است و ما هم او را کُشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه کسی را می‌خواهید محاکمه کنید؟» این همان جمله‌ای بود که به نماینده مردم رباط کریم در مجلس منتسب شده بود؛ آنهم در آستانه سالروز حوادث بنزینی آبان 98.

به سراغ حجت‌الاسلام حسن نوروزی رفتیم و با وی به گفت‌وگو نشستیم و خواستار بیان اصل موضوع شدیم، اما در این گفت‌وگو، متوجه شدیم اصل ماجرا چیز دیگری است.  مشروح این گفت‌وگو در ادامه آمده است:

فارس: در بحث بنزین و اتفاقات آبان سال 98، اصل اظهار نظرشما چه بود و آیا واقعا شما چنین کاری که گفته شده را انجام دادید؟! در کل چه اتفاقی افتاد و چه سوالی از شما شد و چه جوابی دریافت شد؟

نوروزی: اصولاً کسانی که من را به حقیقت می‌شناسند، به ‌صراحت لهجۀ من اعتقاد دارند، من جزء زندانیان سیاسی قبل از انقلاب در زندان وکیل‌آباد مشهد هستم، من جزء اولین بسیجیان و روحانیون اسیر در جبهه و جنگ هستم که 10 سال اسیر بودم و لذا در این سه دوره‌ای که در مجلس هستم، ضمن صراحت لهجه و عدم مماشات، فعالیت‌های من اکثراً در حوزه حقوقی و مسائل اسلامی حقوقی است که توانستیم حدود 5،‌ 6 هزار جوانِ در انتظار اعدام را از اعدام نجات بدهیم. با الحاقیه‌ای که به ماده 48 قانون مبارزه با موادمخدر آوردیم، جوان‌های زیادی نجات پیدا کردند. 

* در کمیسیون قضایی طرح کاهش زندان را مطرح کردیم 

ما جزء کسانی بودیم که طرح کاهش زندان را در رابطه مهریه مطرح کردیم، اگر کسی دو سال زندان داشت، نصف شد، 10 سال بود، 5 سال شد، 20 سال 10 سال شد، بنده از آن طرح دفاع کردم و طرح را دوستان من آوردند و ما مشترک امضاء کردیم، منتها بنده انقلابی هستم یعنی طرفدار و وفادارِ نظام اسلامی هستم و از نظام دفاع می‌کنم، من 7 تا دفتر دارم و 41 کارمند در حوزه‌های انتخابیۀ پرند، رباط‌کریم و بهارستان دارم که به نظر کارشناسان بنیاد مستضعفان، حوزه انتخابیه‌ام دو میلیون جمعیت دارد.

 


 من در طول هفته در مجلس هستم و دوشنبه‌ در وزارتخانه‌ها، شنبه و یکشنبه هم در ادارات شهرستان و با مسئولین شهرستان جلسه دارم، جمعه‌ها هم بعد از اینکه دعای ندبه را برگزار کردیم، هر هفته‌ای در یک شهر ملاقات عمومی داریم تا نماز جمعه و بعد از نماز با مردم هستیم تا ساعت 4 و 5 بعدازظهر.

* اصل ماجرای شلیک یک نماینده مجلس! 

فارس: درباره اصل ماجرای آن مصاحبه جنجالی بفرمایید.

نوروزی:‌ جمعه که ما در دفتر نسیم‌شهر بودیم، یک جمعیت صد نفری پشت در بود و اینها را دعوت کردیم آمدند بالا و کار را شروع کردیم. اکثرا نامه‌ها را خودم می‌نویسم و برخی نامه‌های ساده‌ را یکی از دوستان می‌نویسد،‌ با دست می‌نویسیم،‌ چه نامه‌های قضایی باشد، چه نامه‌های اجتماعی، مالی و اداری باشد و مسئولین هم الحمدلله عمل می‌کنند.

در حال انجام کار بودیم که موبایل من زنگ خورد، خبرنگاری درباره دادگاه 98 که در لندن برگزار می‌شود، سوال کرد و گفت نظرتان را بگویید، من خبر نداشتم نمی‌دانستم چنین چیزی در لندن است، فکر کردم دارد مسخره می‌کند، در مورد آدم‌کشی آبان 98، گفتم چه کسی کشته؟ چه کشته؟! کجا کشتند؟ اگر اینطور باشد اگر بخواهد در لندن باشد، طبیعتاً لندن صدام حزب بعثی را قبول داشت، ایران و امام خمینی را که قبول نداشت، کلی به صدام کمک کرد، کلی جنایت کرد، اگر مسعود رجوی در ایران آدم کشت به لندن و فرانسه پناهنده شد، اگر عزالدین حسینی در کردستان جنایت کردند به آنجا رفتند، حزب خلق مسلمان،‌ همه به لندن رفتند، کسانی که به رهبر ما توهین می‌کنند در لندن دفتر دارند و کار می‌کنند، گاهی سفارت ما را اشغال می‌کنند، خوب اگر اینطور باشد ما هم پس همان آدم‌کش هستیم! اگر بنا باشد لندن باشد، بعد هم احساس کردم اینها به نحوی شبکه‌های معاند و منافقین هستند و بعد گفتم شوخی کردم و قطع کرد!

 

 

اینها یکشنبه پروپاگاندای و بمباران تبلیغاتی را شروع کردند و بعضی از کسانی هم که در داخل گاهی به آنها کمک می‌کنند به این جریان دامن زدند. به هر حال 60 سال از سن من می‌گذرد، 10 سال اسیر بودم و روحانی هستم و کار قانون‌گذاری می‌کنم، ناراحت هستیم که قائلۀ 98، 88 و 78 رخ می‌دهد، ولی به هر حال کار ما چیز دیگری است، گفتم اگر بنا باشد چنین باشد پس ما همه آدم‌کش هستیم، ما 8 در سال دفاع بودیم و رفتیم جنگیدیم و 10 سال اسیر بودیم، به نظر انگلستان ما جانی و آدم‌کش هستیم. اینها نوشتند که « نوروزی گفته من شلیک کردم!».

بعد من دیدم آنها گفت وگو را میکس کردند با شو و حرکت پوپولیستی‌ای که در لندن رخ داد! شویی که در آن یک زنی می‌آید می‌گوید 5 نفر به من تجاوز کردند و هر کدام یک چیزی از این چرندیاتی که جور کردند، می گویند.

فهمیدم هدف اینها درهم‌کوبیدن فضای آرامش‌ّبخش ایران بعد از انتخابات است و مخصوصاً‌ اینکه منافقین هم نوشتند این جانیِ‌ آدم‌کش شناسایی شد،‌ دفتر او در فلان جا است، شماره دفتر او هم فلان شماره است و از این چرندیات. فهمیدم اینها حرکاتِ‌ مسمومِ امپریالیستی منافقین است و ما طبیعتاً از آمریکا و انگلیس و اسرائیل توقع کمک نداریم و آنها با نیروهای انقلابی ما سر جنگ دارند و نه برای من، بنده کسی نیستم که بگویند فلانی را می‌کشیم! من بارها تا مرز مرگ رفته ام، زمانی که صدام ما را اسیر کرد ده بار تا مرز مرگ رفتیم و الان به دعای ملت نشستیم و داریم خدمت می‌کنیم، ولی انقلاب اسلامی، رهبر ما، بزرگان ما کسانی هستند که نباید به آنها توهین شود و مورد تعرض قرار بگیرند.

اینها به‌نحوی انتقام‌گیری از حکومت را به من منتسب کردند و سعی کردند انتقام خودشان را از حکومت به‌نحوی در رابطه با من عقده‌گشایی کنند. بعضی از فراری‌ها هم گفته بودند نوروزی آدم‌کش نیست و اینها بحث حکومت است، فهمیدم آن جریان فراری‌ها که اینطور حرف می‌زنند و منافقین که دفاتر ما را شناسایی کردند و می‌گویند این جانی شناسایی شد و صحبت‌های من را با آنچه که در شوی تبلیغاتی‌شان به‌عنوان دادگاه در لندن بود میکس کردند و فهمیدم اینها یک جریان خیلی عمیق بودند.

لذا حرف من سر این است که الان من جزء کسانی هستم که به خانواده‌های کسانی که فرزند و عزیزشان را از دست دادند برای کمک به آنها نامه می‌دهم که از بیت‌المال کمک بشود یا نامه آزادی دادم برای کسانی که زندانی شدند یا برای تخفیف دادگاه‌های آنها یا اِعمال ماده 1477 آنها، آن کسی که در کمیسیون حقوقی دارد نامه می‌دهد و کمک می‌کند بنده هستم، چه برای کسانی که فرزندان‌َشان را از دست دادند به فرمانداری و غیره نامه می‌زنیم که کمک کنند و چه کسانی که الان زندان هستند، برای تخفیف مجازات‌شان و تجدید در پرونده‌َشان و اِعمال ماده 477 نامه می‌زنم و من این کارها را انجام می‌دهم و کسی غیر از من نیست.

بنابراین حالا ما باید از این به بعد یک مقدار حواس‌مان جمع باشد که با افرادی که به‌عنوان خبرنگار فیک می‌آیند و خودشان را به‌عنوان خبرنگار معرفی می‌کنند و کسانی که می‌خواهند از انقلاب انتقام بگیرند یا کسانی که می‌خواهند آرامشی که بعد از ریاست‌جمهوری آیت‌الله رئیسی بر ایران حاکم شده است را بهم بزنند و حالت آنارشیسم در ایران ایجاد کنند، باید حواس ما خیلی جمع باشد، متاسفانه کار زیاد این مشکل را دارد که ما در حال پاسخگویی به مردم، من سعی می‌کنم موبایلم را خودم جواب بدهم که مردم بین خودشان و نماینده خودشان فاصله نبینند، این اشتباه خاصِ استراتژیک بود که باید وقتی نماینده دارد با مردم صحبت می‌کند و پاسخ نامه را می‌دهد دیگر گوشی را جواب ندهد و اگر او ناراحت شود بهتر از این است که یک کشور با این نوع مصاحبه‌ها ناراحت شوند. لذا این مسائل رخ داد و حواس ما باید خیلی جمع باشد.

* ماجرای خانمی که برای عفو فرزندش در آبان 98 به مجلس مراجعه کرد

فارس: اخیراً داشتیم که خانواده‌های اتفاقات آبان 98 بیایند سر بزنند و از شما تقاضای کمک بکنند؟

نوروزی: بله خانمی از شهر قدس آمدند، خانمی از گلستان آمدند، از تهران آمدند،‌ افراد زیادی آمدند، مثلاً می‌گویند فرزند ما زندان است،‌ مقصر نبوده، من نامه نوشتم مراعات به تخفیف، بخشش به خاطر عدم سوءپیشینه، به خاطر اینکه متوجه نبوده، کارگر بوده عبور می‌کرده، چون سوءپیشنیه ندارد دوباره رسیدگی بکنید و دستور به رسیدگی هم دادند یا مثلاً شخصی آمده که بچۀ ما عبور می‌کرده تیر خورده، به فرمانداری شهرستان نامه نوشتیم که سعی شود به این خانواده کمک شود و 98 درصد نامه‌های این موارد را من می‌نویسم.

در مورد کشته‌های آبان 98، آنها چند قسمت هستند مثلاً پلیس امنیت ما در شهر گلستان مثلاً 32 نیرو مسلح داشته، آنها وقتی حمله کردند، بچه‌ها می‌توانستند همۀ آنها را از بین ببرند ولی این کار را نکردند، پلیس امنیت را رها کردند به خانه همسایه رفتند و آنها آمدند پلیس امنیت را آتش زدند، پلیس امنیت ما عاقلانه رفتار کرد و تشخیص داد اینها بچه‌های منطقه هستند و حالا احساساتی شدند، آنها را آزاد گذاشتند و بعد آنها هم آنجا را آتش زدند و رفتند و بعد ما آنجا را درست کردیم و مساله‌ای رخ نداد.

مثلاً ما در مجلس، ورودی مجلس درب شمالی را طوری درست کردیم که اگر کسی اعتراض دارد می‌رود آنجا مکتوب شعار می‌دهند، رئیس مجلس دستور می‌دهد به فراخور آن جمعیت از همان کمیسیون مرتبط افرادی می‌آیند با آنها صحبت می‌کنند می‌نویسند و می‌آیند مشکل را حل می‌کنند، مثلاً اعتراض معلمین است، افزایش حقوق بازنشستگان است،‌ اعتراض ایثارگران است، هر چه باشد در مجلس انجام می‌شود؛ موضوع این است که ناراحت هستیم که چرا پمپ‌بنزین، شهرداری و بانک را آتش زدند؟ اینها سرمایه ملی است که از بین می‌رود ولی آقا هم فرمودند اعتراض و انتقاد درست است ولی اینکه عده‌ای سلاح به دست بگیرند و مردم را بکشند و بعد در رسانه‌های بیگانه منعکس کنند و مردم را تحریک بکنند، اینها معنایی ندارد. اعتراض خوب است حالا در شهرها تظاهرات کنند یا بیایند جلوی مجلس، من جلوی سازمان برنامه و بودجه، جلوی وزارت آموزش و پرورش دیدم که می‌آیند اعتراض می‌کنند و مسئولین هم گوش می‌دهند.

* پیاده‌سازی سبک لندنیسم برای جهت دهی به اعتراضات مردم

 حرف ما هم سر همین است، ما ضمن اینکه از اغتشاش، آن هم پشت سایه که عده‌ای مثلاً منافق را وارد می‌کند، معترض هستیم مانند جریان خیابان پاسداران که یکی از دراویش منحرف با اتوبوس روی بچه‌های ما رفت، ولی کسانی هستند که انتقاد دارند و به مجلس و وزارتخانه‌ها می‌آیند و ما هم برای حل مشکلاتشان تلاش می کنیم. مثلا ایثارگران آمده بودند، رئیس مجلس دستور دادند من رفتم روی زمین نشستم و با آنها صحبت کردم و تمام شد، ولی سبکی که لندنیسم کار می‌کند، چه لندنیسم داخلی و چه صهیونیست‌ها و چه خارجی، اینها که با انقلاب سر جنگ دارند را قبول نداریم ولی انتقاد، بحث و غیره، همه کسانی که من را در ایران می‌شناسند می‌دانند که ما اهل مذاکره، صحبت هستم مثلاً‌ من همین جمعه در همان شهر نماز جمعه خواندم، بعد از نماز جمعه نه محافظی نه کسی بود روی زمین نشستم و 50 نفر آمدند اطراف من و سوال پرسیدند و من پاسخ دادم،‌ نامه دادند و بعد که همه رفتند من هم بلند شدم آمدم، من نه محافظ و نه خدم و حشم دارم و هر کسی که می‌خواهد با من صحبت کند من در خدمت هستم.

 

 

* تلاش مجلس برای کاهش مجازات مهریه

فارس: حاشیه‌ای درباره موضوع مهریه هم از شما در شبکه‌های اجتماعی مطرح شد، درباره آن هم بفرمایید.

نوروزی: این بحثی است که ما 4 سال است داریم روی مهریه کار می‌کنیم، بعد به‌عنوان یک قاضی و فارغ‌التحصیل رشته حقوق و یک فارغ‌التحصیل رشته مدیریت راهبردی دانشگاه امام علی(ع) و فارغ‌التحصیل حوزه علمیه، یک حرفی دارم و آن حرف این است که وقتی انقلاب پیروز شد زندانیان ما 16 هزار نفر بوده، الان 240 هزار نفر شده است، باید در رابطه با زندانی واقعاً، یک کتابی یکی از دوستان به نام آقای نجم‌الدین طبسی با عنوان «موارد زندان در اسلام» نوشته است، من از زندان در اسلام چند مورد اندکی است، مثلاً در مورد قاچاق انسان بحث می‌کند، اگر کسی یک خارجی را در ایران؟ می‌گویند به موجب این بین 6 ماه تا دو سال زندان است، این چه نفعی دارد؟ مثلاً 20 میلیون جریمه، همین کاری که الان داریم انجام می‌دهیم؛

فارس: آیا این بازدارنده است؟

نوروزی: بله چرا بازدارنده نباشد، وقتی در زندان بنشیند، زن و بچه او رها بشوند، فرزندان او یتیم بشوند، همسر او بی‌کس و بی‌هزینه بشود، بعد یک انجمن حمایت از زندان درست کنند برای حمایت از زن و بچۀ او، یک  آقای جولایی درست کنیم باز حقوق بدهیم، این کار چه نفعی دارد؟ آبروی ایران و کشور را بردیم چون اصلاً در خیلی از موارد قانون‌گذاران محترم ما و کمیسیون قضایی ما قبلاً اینطوری بوده که کیفری‌کار بودند و مدام دنبال حبس و بگیر و ببندد و بزن بودند، ما در این کمیسیون 6 هزار جوان را در بحث مواد مخدر از اعدام نجات دادیم، ما در این کمیسیون مجازات‌های کیفری را نصف کردیم.

 

 

حدود 10 هزار جوان به خاطر مهریه زندان بودند، من 4 سال روی آن کار کردم، روسای حوزه خانواده را آوردیم با آنها بحث کردیم، آقای دکتر رحیمی از حقوقدانان برجسته کشور را آوردیم، مرکز تحقیقات با ما کار کرده است و بعد رئیس قوه با بخشنامه اینها را آزاد کرد، مرخصی کرونایی فرستاد.

حرف ما سر این است که اگر می‌خواهید 10 هزار سکه هم مهریه بگیرید، حالا به فرمایش هر نوع توافقی کردند، یک توافقی باشد که حکومت ما را بدنام نکند، نظام ما را بدنام نکند، یک جوانی که تازه از سربازی آمده و چیزی ندارد،‌ یک دختری را عقد می‌کند،‌ می‌گوید هزار سکه، شش ماه بعد دختر مهر او را به اجرا می‌گذارد، پسر هم ندارد هزار سکه را بدهد، بعد او را زندانی می‌کنند و بعد می‌گویند برو زندان و احصاء را ثابت کن! این کار غلط است، حرف ما این است که این جوان هر چه دارد در همان شب عقد مهریه را پرداخت کند، اگر خواستند عندالاستطاعه باشد بعداً بگیرند، طبق توافق خودشان باشد، خانم برود در دادگاه ثابت کند شوهرش مال دارد، بعد اگر او مال داشته باشد می‌گیرند  و به زن می‌دهند، اگر شوهر فریب داده و مال را به نام دیگری کرده بود، اینجا مواخذه و زندان دارد و اِلا قبل از آن برای چه زندانی باید بکنیم؟ بعد او باید شاهد بگیرد که مالی ندارد، مشخص است جوانی که تازه از سربازی آمده و پدر او کارگر است و خودش هم کارگر است، مالی ندارد و چرا باید او را زندانی کنیم و می‌گوییم باید احصاء را ثابت کند؟

*جوانان برای پرداخت مهریه اسیر مشکلات قانونی شدند

ما داریم روی این کار می‌کنیم و بعد حرف ما سر این است که می‌گوییم صدها هزار نفر در تهران دختران بالای 30 سال و زنان بی‌همسری داریم، برای چه اینطور شده است؟ بخش عظیم آن به خاطر این است که قانون‌گذار اشتباه می‌کند و مسئولین فرهنگی کشور هستند که توجیح نمی‌کنند، همه دارند ثابت می‌کنند که مهریه اگر هزار سکه است اشتباه است. اما مهریه دختران خودشان هزار و صد سکه است! ما نمی‌گوییم دوهمسری، سه همسری و عقد موقت رواج پیدا کند، من این را نمی‌گویم، پیغمبر ما هم زمانی ازدواج مجدد کرد که حضرت خدیجه مرحوم شدند و ازدواج کردند تا ثابت کنند این امرِ‌ خلافی نیست و این برای دوره جاهلی بوده که حرام بوده و یا حضرت علی تا زمانی که فاطمه‌زهرا(ص) بودند که ازدواج مجدد کرد، وقتی حضرت فاطمه شهید شد برای نگهداری 4 فرزند کوچک مجبور بودند ازدواج بکنند.

من نمی‌گویم همسر زیاد یا کم کنید یا مجرد زندگی کنید، من می‌گویم ازدواج باید در ایران تسهیل گردد، یعنی مهریه هر چقدر می‌باشد باید نقد باشد، من روحانی هستم و دخترم را به یک روحانی می‌دهم مثلاً 4 یا 5 سکه، بنده نماینده مجلس هستم دخترم را به یک پسر نماینده مجلس می‌دهم صد سکه، دو نفر کارخانه‌دار هستند نصف کارخانه را به نام دختر و پسر می‌کنند، دو نفر کارگر هستند، زمان پیغمبر، پیغمبر به مرد گفت برای مهریه چه داری؟ گفت چیزی ندارم، پیغمبر فرمود قرآن بلد هستی؟ بلد هستی قرآن یاد بدهی؟ گفت بله، گفت به‌عنوان مهریه قرآن را به همسرت آموزش بده. حضرت موسی بر چه اساسی با دختر شعیب پیغمبر ازدواج کرد؟ بر این اساس ازدواج کرد که فرمود «انِّی اُرِیدُ أزوجک إِحْدَی اِبْنَتَیَّ هاتَیْنِ.... ـ یکی از این دختران را به شما می‌دهم ـ «علی أَن تَأجُرَنِی ثَمَنِیَ حِجَج» 8 سال چوپان من باشی، حضرت قبول کرد، نمی‌گوید صد هزار سکه یا برو بعداً هر وقت داشتی بیاورید بدهید. پیغمبر به حضرت علی فرمود ای علی چه داری؟ سپر دارم، گفت این سپر     برای مهریه خوب است، نفرمودند صد تا سکه یا هزار سکه هر وقت داشتید بیاورید بدهید.

ازدواج در اسلام آسان بوده اینطوری نبوده که ما این وضع را ایجاد کردیم، کاری کردیم که همه جوان‌ها می‌ترسند ازدواج کنند، از مهریه می‌ترسند، این کارها باعث می‌شود که جوان‌ها از ازدواج کردن بترسند، من می‌گویم پدرها و مادرها ازدواج را آسان بگیرید، مهریه را کم بگیرید، ما نمی‌گوییم 5 تا یا 10 باشد اما هر چه است نقد باشد، اگر خواست عندالاستطاعه و نسیه باشد، زن برود در دادگاه ثابت کند که همسرش مال دارد و مهریه را نمی‌دهد، ما داریم طبق اعتبار سند رسمی کل املاک را مشخص می‌کنیم و وقتی مشخص شد مال دارند حق آن خانم را می‌دهند و می‌رود و اگر ندارد برود کار کند یک سوم حقوقش را به‌عنوان مهریه به آن خانم بدهد و اگر به زندان برود دردی را دوا نمی‌کند، زندان برود، بچه او یتیم شود و گرسنه بماند چه فایده‌ای دارد؟

* برابر بودن و همسان‌ بودن وکُفویّت باید فرهنگ‌سازی شود

من دنبال این حرف اسلام هستم، ازدواج باید آسان شود، برابر بودن و همسان‌ بودن، کُفویّت باید فرهنگ‌سازی شود، راه آن این است که مهریه نقد باشد، برابری باید در ابتدا مشخص شود، مثلاً سیستم حقوق روحانی با یک پزشک فرق دارد، این کُفویّت می‌شود، در ازدواج با کفویت رعایت شود و طوری نباشد که خانم مهریه را به اجرا نگذارد، وقتی دختر و پسر بعد از 8 یا 9 ماه طبق فتوای شیخ طوسی، زیر یک سقف جمع نشدند، این از مصادیق ماده 11-30 ماده مدنی از مصادیق عسر و حرج، دادگاه باید طلاق بدهد، چرا دادگاه بعد از 5 سال طلاق نمی‌دهد؟ چرا بعد از 5 سال اینها جدا زندگی می‌کنند و دادگاه آنها را طلاق نمی‌دهد؟

* عزم مجلس برای ازدواج آسان جوانان

این فرمول ازدواج و زندگی آسان است و ما دنبال این مسائل هستیم، نباید در تهران و ام‌القری اسلام این همه دخترِ جوان بی‌شوهر و زن بی‌همسر باشند، این را باید آزاد کرد، مرد زنش مرحوم شده، برای چه ازدواج نمی‌کند؟ می‌گوید من قسم خوردم ازدواج نکنم، من به زنم وفادار هستم، خوب حضرت محمد هم به حضرت خدیجه(ص) وفادار بود، این چه کاری است؟ آیا حضرت علی حضرت فاطمه را دوست نداشت؟ ولی بعد از ایشان ازدواج کردند، حضرت فاطمه فرمودند بعد از فوت من ازدواج کنید. انسان یعنی انس، خدا می‌فرماید «اَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا» همسر داده تا شما سکنی بگیرید. جوانان ما ازدواج نمی‌کنند چون از مهریه می‌ترسند، از زندان رفتن می‌ترسند، علما و بزرگان ما باید این مسائل را توضیح بدهند.

وقتی یک کسی 6 هزار زندانی را نجات می‌دهد و می‌گوید این زندانی‌ها باید آزاد شوند، امام فرمودند حبس یعنی محدودیت، آقا هم می‌فرمایند حبس محدودیت است، حبس زندان نیست، حبس کشتن روح و جسم نیست، حبس محدودیت است، ما در برنامه ششم توسعه قانون درست کردیم، 10 هزار هکتار برنج جاده قم و تهران بگیرند، زندان درست کنند، اوین را بفروشند، بروند آنجا با زن و بچه‌شان کار کنند و در آن زندان باشند، کار کنند هزینه زن و بچه‌شان را بدهند و یک مقداری هم به دولت بدهند، اگر مکانیکی خوب انجام داد و بعد از 10 سال توانست یک ماشین را باز کند و ببندد، باید آزاد شود، یکی توانست یک مبل بسازد، می‌تواند آزاد شود، حبس این نیست که در زندان اوین بهایی و یهودی و مسلمان را کنار هم بگذاریم!

 

 

من از زندان اوین بازدید کردم، مسیحی و یهودی و منافق در زندان وجود دارد و کنار بچه‌های مسلمان هستند و شرعاً‌ این کار حرام است، حبس زندان نیست، حبس یعنی محدودیت، مثلاً شما باید در این شهر بمانید کار کنید و از این شهر بیرون نروید، مثلاً شما آدم کشتید باید بروید در این سوله کار کنید تا بتوانید دیه را بپردازید و رضایت بگیرید، ما در زندان افراد را از حیثیت ساقط می‌کنیم. من روحانیِ جهت‌دار، مسیردار هستم، من قبل از انقلاب شاگرد آقا بودم و مقلد امام بودم، من هیچ از اصول دست برنمی‌دارم و تا آخرین نفس از این انقلاب دفاع می‌کنم.

فارس: بر اساس طرح مجلس شما برای مهریه مرز مشخص نکردید و اینکه در ابتدا مهریه پرداخت شود؟

نوروزی: بله همان ابتدا پرداخت شود و اگر توافق کردند بعد از 5 سال یا 10 سال پرداخت کنند منتها براساس ماده 7 قانون نحوۀ اجرای محدودیت‌های مالی زن می‌داند مثلاً شوهرش سه ملک دارد به قاضی اعلام می‌کند، از این به بعد بحث اعتبار رسمی اسناد، تمام اموال افراد ثبت می‌شود. زندانی شدن نباید صورت بگیرد، با این کار بچه بی‌پدر و بی‌کس می‌شود و حتی زن وقتی شوهرش یک شب در زندان باشد دیگر با او زندگی نمی‌کند، قاضی خیلی باید در بازداشت کردن مراقبت کند، چه بازداشت موقت و چه بازداشت با وثیقه، باید مطالعه  و بررسی کنند، با این کار زندگی‌ها از هم پاشیده می‌شود، باید استعلام شود که این فرد چقدر مال دارد و بعد او را احضار کنند و بعد مهریه را از او بگیرند و اگر مرد مهریه را دارد که بدهد و می‌گوید ندارم باید مجازات شود و اگر دو ساعت بازداشت شود اعتراف می‌کند. باید کمی روی پرونده‌ها کار کرد،‌ نباید سریع دستور زندانی و بازداشت و پابند به طرف ببنیدیم و آبروی او را ببریم.

ازدواج و زندگی باید آسان باشد و اگر هم می‌خواهند طلاق بگیرند با محبت باید باشد، قاضی باید درست حکم بدهد، حبس نوشتن که ما داریم قانون آن را می‌گذارید از ماده 60 تا 90 قانون مجازات اسلامی، حبس‌هایی که ما دادیم کشندگی و از بین بردن نیست، هر جا گفتیم مجازات درجه 3، گفتیم از فلان تا فلان، مجازات درجه 4 گفتیم از فلان تا فلان گفتیم، یا این مجازات یا نقدی. مثلاً‌ قاضی برای خانمی که روسری خودش را برداشته و در خارج عکسی انداخته 10 سال زندانی برای او نوشته است! آیا این حکم درست است؟

*6 هزار جوان زندانی آزاد شدند

فارس: 6 هزار جوانی که فرمودید مربوط به کدام قانون است؟

نوروزی: قانون الحاق چند تبصره به ماده 48 قانون مبارزه با مواد مخدر.

*طرحی برای رویت اسامی نجومی‌بگیران 

فارس: یک طرحی در مورد حقوق‌های نجومی داریم که سامانه آن در دولت وجود دارد و فقط در دسترس دولت و قوه قضائیه قرار می‌گیرد و یک طرحی در مجلس می‌آید که اگر تصویب شود برای عموم مردم هم قابل رویت است؟

نوروزی: بله؛ این کار باید انجام شود، اگر در کمیسیون ما بیاید، ما آن را طوری می‌بنیدیم که باید حقوق‌ها را متعادل کنیم، براساس برنامه ششم توسعه و قانون خدمات کشوری، اگر حقوق‌ها را متعادل کنیم بخش زیادی از تورم‌ها و گرانی‌ها از بین می‌رود و عدالت در کشور حاکم می‌شود. معنی ندارد طرف در ماه 50 میلیون حقوق بگیرد، 30 میلیون هم زیاد است! حقوق‌های نجومی باید درست شود و افزایش بی‌رویه نباید داشته باشیم. مثلاً آقای روحانی وقتی می‌خواسته برود حقوق اعضای هیات علمی را از 8 میلیون، 21 میلیون کرده، که این ظلم است! چرا باید این کار   را کرد؟ از کدام پول و بیت‌المال؟

فارس: از توضیحات شما ممنونم.

نوروزی: من هم از شما ممنونم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زندان اسلام روحانی مهریه آبان 98 حسن نوروزی نماینده مجلس پلیس امنیت 6 هزار جوان هزار سکه حقوق ها نامه ها گفت وگو آبان 98 حرف ما بچه ها آدم کش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۰۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفو بیش از ۲ هزار نفر از زندانیان جرایم غیر سرقت در البرز

‌به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فاضلی هریکندی صبح یکشنبه در اولین نشست شورای مدیران دادگستری کل استان البرز با محوریت بررسی و تبیین برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۳ ضمن تبیین و تشریح عملکرد مجموعه قضائی استان در سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۳، ۵۷۷ هزار و ۴۵۸ پرونده در دادگستری کل البرز مورد رسیدگی قرار گرفت؛ این بدان معناست که علاوه بر رسیدگی به ۵۷۱ هزار و ۱۰۲ پرونده وارده سال قبل، به ۶ هزار و ۴۲۱ پرونده از مانده‌های سال‌های گذشته رسیدگی شده و هفت درصد از پرونده‌های اول سال گذشته استان کاهش پیدا کرد.

کاهش ۳۱ درصدی پرونده‌های مانده

وی با اشاره به اینکه این موفقیت در حالی کسب شده که در سال گذشته همزمان افزایش ۱۱ درصدی ورود پرونده به مراجع قضائی استان را داشته‌ایم، افزود: بررسی آماری نشان می‌دهد ابتدای سال ۱۳۹۸ پرونده‌های مانده البرز ۱۲۲ هزار و ۹۹۱ پرونده بود که علیرغم افزایش سالانه ورودی پرونده‌ها، با برنامه‌ریزی انجام شده در طول پنج سال، علاوه بر رسیدگی به پرونده‌های تشکیل شده هر سال، با رسیدگی به ۳۹ هزار و ۱۲۱ پرونده مانده سال‌های قبل، موجودی شعب قضائی استان در ابتدای سال ۱۴۰۳ به ۸۵ هزار و ۹۸۳ پرونده رسیده که از کاهش ۳۱ درصدی پرونده‌های مانده حکایت دارد.

رئیس کل دادگستری استان البرز این میزان کاهش پرونده‌های مانده به همراه رسیدگی به پرونده‌های وارده سال‌های گذشته را نشان از تلاش و زحمات جهادی کارکنان قضائی و اداری دادگستری کل استان البرز دانست و بیان کرد: در سال گذشته ۴۶ هزار و ۳۲ درخواست مراجعان توسط مدیران قضائی مورد بررسی قرار گرفت که ناشی از تسهیل دسترسی مردم به مدیران در قالب برنامه «با حضور در مساجد» و دیدارهای هفتگی مسؤولان قضائی است؛ آمارها نشان می‌دهد که میزان دیدارهای عمومی مدیران قضائی استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن، رشد ۱۰ درصدی داشته است.

وی بخش دیگری از توفیقات استان البرز در سال گذشته را در زمینه مقابله با تغییر کاربری‌های غیرمجاز برشمرد و از مقابله با تغییر کاربری ۱۲ هزار و ۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی استان خبر داد و مطرح کرد: ارزش این اراضی ۵۱۴ هزار میلیارد تومان است که از نظر وسعت و محدوده عملیات، رشد ۷۶ درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ داشته است. اقدامات «ستاد پیگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی البرز» و تلاش مدیران دادگستری در سال ۱۴۰۲، به حفظ و تداوم اشتغال ۵ هزار و ۵۴۹ نفر و ایجاد اشتغال برای یک هزار و ۴۴۵ نفر منجر شد.

آمار رو به بهبود در حوزه جرایم خاص و سرقت

فاضلی هریکندی به اقدامات انجام شده در حوزه جرم سرقت، جرایم خاص، زندان و زندانیان و تلاش‌های «معاونت پیگیری پرونده‌های خاص و نظارت بر زندان دادگستری کل استان البرز» اشاره کرد و افزود: عفو برای ۲ هزار و ۸۵۶ نفر از زندانیان جرایم غیرسرقت، ۳۳ درصد کاهش وقوع سرقت به عنف، افزایش ۳۳ درصدی استفاده از پابند الکترونیک، افزایش ۵۰۰ درصدی آمار احکام مبتنی بر پذیرش توبه، افزایش ۱۱ درصدی تعلیق اجرای مجازات، افزایش ۱۳ درصدی پذیرش اعسار و کاهش ۱۷ درصدی «بازداشت کوتاه مدت کمتر از ۱۰ روز» بخشی از این موفقیت‌ها بوده است.

رئیس کل دادگستری استان البرز انسداد ۹۹۰ حلقه چاه غیرمجاز، رهایی ۱۸ محکوم به قصاص، کاهش ۲۱ درصدی ورود پرونده‌های طلاق توافقی، کاهش ۳۲ درصدی شعب نامتعارف، تعیین تکلیف ۱۴۶ دستگاه خودرو در اموال تملیکی البرز، آزادسازی بیش از ۳۰ هکتار از حریم و بستر رودخانه‌های استان در سال ۱۴۰۲، پیگیری احداث و بهره برداری از فاز اول تفرجگاه ساحلی پارکرود از سوی شهرداری کرج در اراضی آزاد شده اطراف رودخانه کرج را بخش دیگری از اقدامات شاخص مجموعه قضائی استان در سال گذشته عنوان کرد.

وی با بیان اینکه دادگستری البرز در زمینه «میزان پذیرش اعسار» و «تقسیط محکومیت مالی» در کشور جزو سه استان برتر در سال ۱۴۰۲ شد، عنوان کرد: در سال گذشته، ۵۸۱ زندانی محکوم مالی و جرایم غیرعمد با بدهی بالغ بر یک هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان از زندان‌های استان البرز آزاد شدند که از این رقم ۹۶۷ میلیارد تومان به جهت پذیرش اعسار و تقسیط محکومیت آنها از سوی دادگاه‌های استان بوده که این بدین معناست که علت حدود ۸۴ درصد از آزادی محکومان جرایم غیر عمد و مالی با پذیرش اعسار بوده است.

رسیدگی به چندین پرونده مهم در سال ۱۴۰۲

فاضلی هریکندی رسیدگی به پرونده‌های مهم از قبیل مسمومیت‌های الکلی منجر به فوت شهروندان، قتل مرحوم مهرجویی و همسرش را از مصادیق سرعت و دقت در رسیدگی به پرونده‌های قضائی در سال ۱۴۰۲ دانست و از صدور اسناد رودخانه کرج، تعطیلی زندان رجایی شهر، جلوگیری از خلع ید و تعطیلی چند مدرسه در کرج، حل مشکل و صدور سند فرودگاه پیام به نام دولت به وسعت یک هزار و ۲۰۰ هکتار، رفع تصرف ۲۲ هزار مترمربع از اراضی دولتی به ارزش بیش از دو هزار میلیارد تومان با حکم شعبه اول دادگاه تجدیدنظر البرز، رفع مشکل ۱۰۲ واحد مسکن مهر در شهر جدید مهستان و صدور اسناد اسلام آباد کرج خبر داد.

رئیس کل دادگستری استان البرز در ادامه با اشاره به چشم انداز ترسیمی برای دستگاه قضائی استان در سال جدید اظهار کرد: برنامه عملیاتی دادگستری کل استان مبتنی بر نسخه جدید سند تحول و تعالی قوه قضائیه است و شامل هشت هدف، ۴۳ برنامه و ۱۹۳ اقدام می‌شود که امیدواریم با ادامه همت و تلاش جهادی مجموعه قضائی استان در سال جاری تحقق ۱۰۰ درصدی داشته باشد. تحقق شعار سال، اجرای منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های ابلاغی قوه قضائیه در سال جاری نیز در دادگستری کل البرز به صورت جدی مورد پیگیری قرار خواهد داشت.

وی با بیان اینکه به منظور تحقق شعار سال، اتخاذ سیاست‌های حمایتی از بنگاه‌های اقتصادی با محوریت افزایش مشارکت مردم در صدر برنامه‌های استان قرار دارد، خاطرنشان کرد: برنامه عملیاتی دادگستری، معیار ارزیابی مدیران و دادگستری کل استان در سال جاری خواهد بود و از آنجایی که در سه ماه پایانی سال ۱۴۰۲، دادگستری کل البرز جزو ۱۰ استان برتر کشور از نظر عملکردی بوده امید است تا پایان سال و اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه که تا پایان سال ۱۴۰۵ مد نظر است شاهد بهبود جایگاه استان باشیم.

نظارت بر دفاتر خدمات الکترونیک قضائی

آخرین وضعیت ایجاد دادگاه‌های صلح، تجدید اوقات رسیدگی، تبیین کیفیت نظارت قضائی رؤسای دادگستری و دادستان‌ها، مشورت پذیری، تعامل با دستگاه‌های اجرایی با حفظ استقلال دستگاه قضائی، نظارت بر دفاتر خدمات الکترونیک قضائی، تشدید نظارت بر ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده شهرها و خارج از بافت روستاها از دیگر مباحثی بود که رئیس کل دادگستری استان البرز ضمن اخذ گزارش از مدیران مربوطه، رهنمودهای خود برای عملیاتی شدن انتظارات را تبیین کرد.

رئیس کل دادگستری استان البرز در ادامه با اشاره به اینکه اجرای ۲۷ دستور رئیس قوه قضائیه در سال جاری، نقشه راه مجموعه قضائی استان خواهد بود، بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با اجرای همه بندهای دستورات رئیس قوه قضائیه در انتهای سال جاری عملکرد قابل قبولی داشته باشیم.

کد خبر 6097070

دیگر خبرها

  • سازش در مزرعه به همت شورای حل اختلاف استان یزد
  • بررسی مشکلات مددجویان زندان سپیدار اهواز در دیدار با رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان
  • بررسی مشکلات ۱۵ مددجو زندان سپیدار اهواز
  • بازدید رئیس حوزه قضایی شهرستان رابر از زندان بافت
  • عفو موردی ۱۴۹ زندانی در کامیاران
  • عکس‌| اخراج بازیکن به دلیل تلاش برای نجات جان یک هوادار!
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی چیست؟
  • عفو بیش از ۲ هزار نفر از زندانیان جرایم غیر سرقت در البرز
  • افزایش مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی